Zöldkagyló állatoknak

A zöldkagyló készítmények jótékony hatásai állatok esetében, a kutyák és macskák etetése zöldkagylóval.

Az Independent egyik jelentése szerint egy új-zélandi tanulmány rámutatott arra, hogy a zöldkagyló diétán tartott kutyáknak kevesebb problémájuk lesz az ízületeikkel.

A tudósok úgy találták, hogy a porított zöldkagyló kivonatot a kutyák hagyományos étrendjéhez adagolva már a kezelések után hat héttel normalizálódik a mozgásuk.

A múlt héten ismertetett eredmények szerint a diéta során a duzzanat és a gyulladás ötből négy kutya esetében enyhült.

A zöldkagylóról sokáig azt hitték, hogy ízületi gyulladás tüneteit enyhítő összetevőket tartalmaz. Az új-zélandi maorik, akik rendszeresen fogyasztották, sokkal ritkábban szenvednek ízületi problémáktól és hatékonysága az állatok esetében is bebizonyosodott.

Zöldkagyló kutyának és macskánakKaryl Hurley, a Waltham állateledelt gyártó társaság állatgyógyászati specialistája szerint a gyulladásgátlóként használt hagyományos gyógyszerek is okozhatnak mellékhatásokat, mint a gyomor-irritáció, fekély, hányás, étvágytalanság.

“Ennek a betegségnek a diétával való kezelése viszonylag új, sokkal átfogóbb kezelési módot jelent a hagyományos gyógyszereknél” - mondta. “Az állatorvosok és a kutyatulajdonosok is örömmel fogadták ezt az alternatívát és izgatottan várják az eredményeket.”

A tudósok még nem voltak képesek azonosítani az új-zélandi zöldkagyló aktív összetevőjét, de azt gyanítják, hogy a zsírsav ellensúlyozza a porcok és csontok degenerációját az ízületekben.

Az Egyesült Államokban végzett kísérlet során 30 ízületi gyulladásban szenvedő kutyát vizsgáltak. A tudósok a kutyák felének porított kivonatot adtak, míg másik felének placebot. Hat hét után független állatorvosok, akik nem tudták, hogy zöldkagyló kivonattal etették az állatokat, úgy találták, hogy több feladat megoldására képesek.

Az eredmények szerint a zöldkagyló porral kezelt kutyák kb. 50%-a mutatott határozott javulást a mozgásban és a fizikai tünetek, pl. a duzzanatok enyhülésében.

“Úgy gondoljuk, hogy az állatok táplálás útján történő kezelése ésszerű és elkerülhetővé teszi az invazívabb és drágább módszereket.”

Mennyire hatékony a zöldkagyló?

A tanulmányok kimutatták, hogy a zöldkagyló, beépítve a kiegyensúlyozott étrendbe, jelentősen csökkenti a fájdalmat, a gyulladást, a duzzanatot az ízületi gyulladásban szenvedő kutyáknál. Szakértők szerint a zöldkagylóval etetett ízületi gyulladásos kutyák 4-6 hét alatt visszanyerik normális mozgékonyságukat.

A fent említett zöldkagyló gazdag omega-3 zsírsavakban és glükozaminoglikánokban. Az előbbi egy erős gyulladáscsökkentő, míg az utóbbi a kötőszövetek egyik alapeleme. A kettő kombinációja nagyon hatékony az ízületi gyulladással szemben. Míg az omega-3 zsírsavak csökkentik és meggátolják a gyulladást, addig a glükozaminoglikánok kenik az ízületeket és helyreállítják a sérült porcokat.

Van bármilyen mellékhatása?

A zöldkagyló abszolút biztonságos a kutyák számára. Ellentétben a non-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel, nem okoz semmilyen mellékhatást. A tanulmányok szerint a kutyák, melyek rendszeresen kis dózisban kaptak zöldkagyló kivonatot, nem mutatták jelét semmilyen toxicitásnak és nem lett semmilyen egészségügyi problémájuk. A szakértők úgy gondolják, hogy a zöldkagyló teljesen biztonságos és hatékony a kutyák számára.

Mennyi az ajánlott adag?

A dózis általában függ a kutya méretétől, súlyától és egészségi állapotától. Általánosságban a kis méretű, 18-20 kg körüli kutyák számára 450 mg/nap a megfelelő dózis. A közepes méretű, 20-25 kg körüli kutyáknak 750 mg/nap, míg a nagyméretű, 28 kg vagy afeletti súlyú kutyák esetén 1000 mg/nap javasolt.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.