Zöldkagyló gyulladt izületek ellen

A zöldkagyló izületi gyulladásokat kezelő hatása, arthiritis esetén a zöldkagyló hatásos készítmény.

A Lengyel Reumatológiai Társaság hivatalos lapjában közzétett eredmények alapján napi 1,2 gramm zöldkagyló (Perna canaliculus) “lényegesen csökkenti a fájdalmat, jóval könnyebb mozgást biztosít és nem okoz mellékhatásokat” - egy 25 emberen végzett, 12 héten át tartó vizsgálat alapján.

A zöldkagylóval kapcsolatos kutatások elsősorban az osteoarthritisre és a rheumatoid arthritisre (ízületi gyulladás) összpontosítottak. Néhány tanulmány nem bizonyította, hogy a zöldkagylónak terápiás értéke van az ízületi gyulladás esetén, más tanulmányok azonban ennél jóval pozitívabb eredményekről számoltak be.

Az egyik vizsgálatban fagyaszott-szárított por és lipid kivonat formában a zöldkagyló osteoarthiritis esetén 70%-kal, ízületi gyulladás esetén 76%-kal csökkentette a tüneteket. Egy hasonló tanulmányban kimutatták, hogy a zöldkagyló osteoarthritis esetén 50%-kal és ízületi gyulladás esetén 67%-kal csökkentette a fájdalmat a betegeknél egy három hónapos kúra során.

A zöldkagyló biztosítja a szalagok és a porcok rugalmasságát, így a rendszeresen sportolók vagy nehéz fizikai munkát végzők a rendszeres fogyasztásával megelőzhetik a problémákat. Az ízületi bántalmak szinte valamennyi típusára használhatjuk, osteoarthritis, reumás ízületi gyulladás, szalag- és keresztszalag sérülések, időskori ízületi betegségek esetén, arthroszkópos műtétek és sportbalesetek után is.

A zöldkagyló gyulladásgátó hatása

Az új-zélandi Auckland Egyetem kutatói bizonyították, hogy a zöldkagyló kivonat alkalmazása patkányoknál jelentősen csökkentette a gyulladásokat. Másrészről a tanulmány szerint ugyanennek a kivonatnak az alacsonyabb dózisú, többnapos alkalmazása elsősorban az ízületekre fejtett ki pozitív hatást. Ez az első jele annak, hogy a zöldkagyló kivonat nemcsak a tüneteket enyhíti, de az ilyen típusú betegségekre is nagy befolyással van.

Kutatások a zöldkagyló ízületi gyulladás elleni alkalmazásáról

Egy, a zöldkagylóval kapcsolatos elemzés alaposan áttekinti ezt a témakört. Írnak a gyulladásgátló hatásáról és az ízületi gyulladásban szenvedők számára nyújtott előnyeiről is. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek a zöldkagyló komponenseire, köztük a glükozaminoglikánokra (meghatározó alkotóelemei a szinoviális folyadéknak és az ízületi porcoknak) és a gyulladásgátló vegyületekre, mint a glikogén, a lizolecitin és a többszörösen telítetlen savak.

A szerző áttekinti a bizonyítékokat a gyulladásgátló hatással kapcsolatban, melyeket indukált arthritisben szenvedő állatokon vizsgáltak. A tanulmány azt mutatja, hogy a krónikus ízületi gyulladásban szenvedő betegek tünetei csökkentek és mozgékonyságuk javult.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.